Opalovací krém na obličej: Co je dobré vědět

Používání opalovacího krému je jedním z nejlepších a nejjednodušších způsobů ochrany vzhledu a zdraví pokožky v každém věku. Pravidelné používání opalovacího krému na obličej pomáhá předcházet spálení, rakovině kůže a předčasnému stárnutí.

Kdy použít opalovací krém na obličej?

Vzhledem k tomu, že náš obličej je mnohem obtížnější zakrýt před sluncem než zbytek našeho těla, tak je používání opalovacího krému na obličej o to důležitější.

Proto neváhejte aplikovat opalovací krém na obličej pokaždé, když se budete pohybovat na přímém slunci. Nejedná se o pouze o návštěvu koupaliště, ale i procházku venku či pouze cestu do práce, pokud jste během ní vystaveni přímému slunci.

Jaký SPF faktor použít na obličej?

V dnešní době se doporučuje na obličej používat opalovací přípravky s faktorem SPF aspoň 30. Tento faktor zaručuje dostatečně dlouhou ochrannu pro běžný pobyt venku. Pokud však budete venku trávit delší čas (více než 2 – 3 hodiny), tak nezapomeňte nanést novou vrstvu opalovacího krému.

TOP Opalovací krémy na obličej

Musím použít na obličej speciální opalovací krém?

Nemusíte, ale je to lepší. Určitě je lepší mít doma opalovací krém na tělo a také speciální opalovací krém na obličej.

Opalovací krém na celé tělo samozřejmě funguje stejně dobře také na obličej. Jeho nevýhodou však může být složení. Celotělové opalovací krémy jsou zpravidla mastnější, a proto mohou zvyšovat riziko akné pro vaši pleť.

Jaký opalovací krém na obličej používat?

Pokud máte mastnou, aknózní nebo citlivou pleť, volte minerální a/nebo nekomedogenní přípravky. Opalovací krémy na obličej s minerálními filtry bývají lidmi s citlivou pokožkou lépe přijímány. 

Nebo prostě na běžný hydratační krém naneste vrstvu opalovacího krému podle vlastního výběru – jen se ujistěte, že jste nechali pokožku mezi jednotlivými produkty vyschnout. Mezi jednotlivými aplikacemi počkejte pět minut.

Tento článek napsal