Jak efektivně bojovat s akné na zádech?

Naposledy aktualizováno: 22.10.2022

Červené vystouplé tečky nedominují pouze pokožce na obličeji, krku a dekoltu, ale velmi rády se množí i v oblasti zad a ramenou

Pojďme se podívat, jak efektivně bojovat s akné na zádech a ramenou.

Jak bojovat s akné na zádech?

Ve většině případů se můžete akné zbavit změnou životního stylu a používáním vhodných kosmetických přípravků. Zde je několik věcí, které můžete udělat, abyste se zbavili akné na zádech:

1. Po fyzické aktivitě osprchujte

Když po fyzické aktivitě necháte na kůži sedět pot a nečistoty, může to mít velký vliv na vznik akné na zádech. Osprchujte se co nejdříve po tréninku. Mezi jednotlivými tréninky byste také měli vyprat propocené oblečení. Ač se jedná o hůře dostupnou partii těla, i zde je důležitá důkladná očista vhodným kosmetickým přípravkem. 

Záda jako riziková oblast pro vznik akné si zaslouží tu nejlepší péči šetrnými přípravky. Sprchový gel na akné, jehož hlavním úkolem je potlačení nadměrné činnosti mazových žláz, by především neměl ucpávat póry, měl by naopak pokožku hydratovat a vyčistit ji od škodlivých látek.

TOP Antibakteriální sprchový gel

2. Tělový peeling

Používejte jemný peeling, abyste z pokožky odstranili přebytečné nečistoty a oleje. To může pomoci snížit množství odumřelé kůže, která by mohla ucpat póry na zádech a ramenou. Tělový peeling je proces, který zlepšuje strukturu a tón pleti. Funguje tak, že se odloupne vrchní vrstva pokožky, čímž se odhalí zdravější a mladší vnitřní vrstva.

TOP Tělové peelingy

3. Noste volné oblečení

Zvýšit množství akné na zádech a ramenou může také příliš těsné oblečení. Proto volte volné oblečení, které umožňuje pokožce dýchat a pomáhá odvádět pot.

4. Jezte zdravě

Nezdravá strava může naše tělo ovlivnit různými způsoby. Pokud máte sklony k akné, mohou být spouštěčem určité potraviny. Výzkumy ukazují, že potraviny s vysokým glykemickým indexem (GI), což znamená, že způsobují rychlé zvýšení hladiny cukru v krvi, mohou akné zhoršovat. Mezi tyto potraviny patří bílé pečivo, bílé těstoviny a rýže.

Důvěryhodné zdroje:

Autor: Richard BB