Filters

 

Určení
Vlastnosti
Účinek
  • There are no terms yet

Zobrazen 1. – 16. z 48 výsledků

Průvodce výběrem toho správného produktu

Co je glycerin?

Glycerin, často označovaný i jako glycerol, je čirá tekutina bez aroma. Současné době dominuje 100% rostlinný glycerin, který lze získat z rostlinných olejů. Jeho hlavní výhoda spočívá v odbouratelnosti a obnovitelnosti. Přináší s sebou celou řadu blahodárných účinků, pro které se stal nedílnou součástí mnoha kosmetických přípravků pro péči o pleť, tělo i vlasy.

Jaké má glycerinové mýdlo výhody?

S glycerinovými mýdly se v poslední době setkáváme čím dál tím častěji. Popularita přírodních mýdel je zřejmá, ale proč zrovna ta s glycerinem se těší takové oblibě? Jeho vizuálně atraktivní vzhled je pouze příjemný bonus. Pokud si myslíte, že se jedná jen o další marketingový tah, tak glycerinovému mýdlu velmi křivdíte.

Mýdla vyrobené z této čistě přírodní látky neobsahují žádná syntetika, která zbytečně dráždí pokožku. Naopak – přináší s sebou protizánětlivé, zklidňující a hydratační účinky, což běžná mýdla plná chemikálií jen stěží dokážou.

Glycerin rovněž potlačuje proces stárnutí a eliminuje vznik vrásek, které dokážou potrápit zejména zralé ženy.

Stejně tak je nedocenitelné při léčbě akné po celém těle, a to díky jeho mimořádným čistícím účinkům, které navíc zmírňují začervenání kůže a výrazně snižují riziko výskytu infekce.